1. webmaster@volvobeurs.nl
  2. RO Payments
  3. Wednesday, 15 November 2023
  4.  Subscribe via email
De betaling voor een RSForms submission heeft een lege status. Bij controle bij de bank bleek dat de submission wel betaald is.

Wat ik altijd deed was het veld _STATUS op 1 zetten en de bevestiging mails nogmaals versturen.Voor zowel user als admin staat 'uistellen Email' op Ja. Ik controleerde het versturen van de mail met een BCC in de admin mail.

Wat blijkt nu; de afhandeling van de user email en de afhandeling van de admin email verschillen.
In het bestand rsfpjdideal.php regel 3069 en regel 2897 geeft bij de user controle true en dus wordt er geen mail verstuurd en bij de admin controle geeft dit false en wordt er dus wel een email verstuurd.

De additionele email heeft weer een andere controle, maar heb ik verder niet getest.

Is er voor het verschil in afhandeling een rede voor of is dit een ommissie?
Accepted Answer Pending Moderation
Hallo Ernst,

In het bestand rsfpjdideal.php regel 3069 en regel 2897 geeft bij de user controle true en dus wordt er geen mail verstuurd en bij de admin controle geeft dit false en wordt er dus wel een email verstuurd.
Bedoel je dat die $isValid een andere waarde heeft? Dat zou wel heel raar zijn want het controleert de status van de betaling op dezelfde manier.

We hebben het toch over dit stukje code?

if (!$isValid && (int) $settings->get('sendEmailOnFailedPayment', 0) === 0)
{
$args['userEmail']['to'] = '';
}
Kind regards,

RolandD

=========================
If you use our extensions, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO Payments
  3. # 1
Accepted Answer Pending Moderation
Roland,
We hebben het inderdaad over hetzelfde stukje; $isValid is in beide gevallen false.
Het gaat over de 2de conditie dat getest wordt.

($settings->get( 'sendEmailOnFailedPayment', 0) === 0) geeft true
((int) $settings->get( 'sendEmailOnFailedPayment', 0) === 0) geeft false

Getest met PHP 8.1.13 en 7.4.33

gr. Ernst
  1. more than a month ago
  2. RO Payments
  3. # 2
Accepted Answer Pending Moderation
Hallo Ernst,

Aha, dat bedoel je. Degene die false terug geeft is de correcte. Dat die eerste geen (int) heeft is een omissie. Dat heb ik nu aangepast voor in de volgende versie. Wat mij betreft kan je dat ook in je eigen bestand aanpassen.
Kind regards,

RolandD

=========================
If you use our extensions, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO Payments
  3. # 3
Accepted Answer Pending Moderation
Prima,
Dan zou ik ook een vergelijkbare aanpassing doen op regel 3157 bij de additionele mail.
Dan is het in ieder geval voor alle 3 de situaties identiek.

gr. Ernst
  1. more than a month ago
  2. RO Payments
  3. # 4
Accepted Answer Pending Moderation
Hallo Ernst,

Ja, daar mag die ook aangepast worden, heb ik ook gedaan.

Dank voor het melden.
Kind regards,

RolandD

=========================
If you use our extensions, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO Payments
  • Page :

There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!