1. info@yzcommunicatie.nl
  2. RO Payments
  3. Thursday, 22 February 2024
  4.  Subscribe via email
Hi Roland,

We ontvangen onderstaand bericht.
Zelf hebben we hier nooit iets mee gedaan en de hosting geeft ook aan dat er geen specifiek certificaat voor is.
---
Deze wijziging heeft invloed wanneer er in het verleden door u of de webshop developer is gekozen om in de code vast te leggen welke root CA certificaten geldig en vertrouwd zijn en hierdoor dus het DigiCert Global Root G2 certificaat uitgesloten wordt. U zult dan het nieuwe certificaat aan de code moeten toevoegen vóór 1 maart 2024.
---
Kan ik er dus vanuit gaan dat dit voor ons niet van toepassing is

groet,
Yorick

---

Nieuw TLS certificaat Rabo Smart Pay per 01-03-2024

Beste relatie,

Vanaf 1 maart gaat de Rabobank over naar een nieuw TLS certificaat. Het huidige DigiCert certificaat wordt vervangen door het Digicert Global G2 certificaat. Hieronder vindt u de informatie wat deze verandering voor u betekent.

Wat is een TLS certificaat?
Een TLS certificaat wordt gebruikt voor het beveiligen van de verbinding tussen jouw webshop en onze Application Programming Interface. (API). Het nieuwe certificaat, Digicert Global G2, zal van een ander type zijn maar van dezelfde uitgever DigiCert.

Waar vindt u het certificaat?
Het Digicert Global G2 certificaat zou aanwezig moeten zijn in de map met vertrouwde certificaten.

Welke actie moet ik ondernemen?
Controleer of het DigiCert Global G2 certificaat in uw map met certificaten staat.

Het DigiCert Global G2 certificaat staat in mijn certificaten map
Het nieuwe type root Certificate Authority (CA) certificaat wordt al ruim 2 jaar door DigiCert uitgegeven. Het DigiCert Global G2 root certificaat zal daarom al in uw map met vertrouwende certificaten staan. De verbinding met uw webshop zal automatisch het nieuwe TLS certificaat gebruiken.

Het DigiCert Global G2 certificaat staat NIET in mijn certificaten map
1. Als het certificaat niet in de map met vertrouwde certificaten aanwezig is kunt u het downloaden.
2. U kunt het DigiCert Root G2 certificaat downloaden op de site van Digicert:
DigiCert
3. Deze wijziging heeft invloed wanneer er in het verleden door u of de webshop developer is gekozen om in de code vast te leggen welke root CA certificaten geldig en vertrouwd zijn en hierdoor dus het DigiCert Global Root G2 certificaat uitgesloten wordt. U zult dan het nieuwe certificaat aan de code moeten toevoegen vóór 1 maart 2024.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met het Rabo Smart Pay Support team.
Accepted Answer Pending Moderation
Hallo Yorick,

Dit heeft geen betrekking op RO Payments zelf. Het gaat over de verbinding tussen jouw server en die van de Rabobank. Jouw server moet het certificaat van de Rabobank accepteren. Normaliter hoef je hier niets voor te doen, dit soort root certificaten worden met regelmaat bijgewerkt als de server up-to-date is.

Ik ga er dan ook vanuit dat je niets hoeft te doen maar je hosting provider zou dat moeten weten c.q. kunnen controleren.
Kind regards,

RolandD

=========================
If you use our extensions, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO Payments
  • Page :

There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!