1. pouce
  2. RO CSVI
  3. Tuesday, 22 September 2020
  4.  Subscribe via email
Hello, first of all thank you so much for this extension that saves me lots of time

i export about 18 fields of hikashop to a google sheet, there are full price and shipping price, shipping price tax

But each time i export the data, these fields are never number always text it seems because there is a ' before the number

I tried lots of ways to try to remove this ' of the number to be able to make some sum division etc.. on my spreadsheet

Have you got a trick to sort me out of this

REgards

Patrick
Accepted Answer Pending Moderation
Hello Patrick,
But each time i export the data, these fields are never number always text it seems because there is a ' before the number

This is something which Excel adds to make the column as Text instead of Number. Did you try changing the column to Number instead of Text from Format -> Number -> Number option in Google sheets?
Kind regards,

Tharuna

=========================
If you use CSVI, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 1
Accepted Answer Pending Moderation
Hello Tharuna,

I don't use Excel i just use RO csvi and export to Google sheets, but i don't want to format the cells on each export in case i set a cron

and also if i'd like to make sum or other mathematics on the sheets but i get a sum equal to 0. google sheets can't calculate

Patrik
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 2
Accepted Answer Pending Moderation
Hello Patrick,
We found the cause for this issue and have solved with the attached patch file.

1. Load the attached patch file.
2. In your Google sheets export template on Source tab you will find a new option called Value input option after To cell, set the value to User entered.
3. Save the template.
4. Run the export.

Let me know if that solves the number issue you have.
Attachments (1)
Kind regards,

Tharuna

=========================
If you use CSVI, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 3
Accepted Answer Pending Moderation
Hello and thank you for your reply,

I tested the patch but got an error see the snapshot and the log file attached to this message.

Thank you also to make custom development !! i really appreciate.

Patrick
Attachments (1)
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 4
Accepted Answer Pending Moderation
Sorry it works

Thank you very much Tharuna :D
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 5
Accepted Answer Pending Moderation
Hello Patrick,
When you copied the patch file, did you see success message for all the file attached in the patch?
Kind regards,

Tharuna

=========================
If you use CSVI, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 6
Accepted Answer Pending Moderation
Hello Patrick,
Thank you for confirming that patch is working. This fix will be included in our upcoming RO CSVI Release.
Kind regards,

Tharuna

=========================
If you use CSVI, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 7
  • Page :
  • 1


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!