1. kpapap
  2. RO CSVI
  3. Wednesday, 17 July 2019
  4.  Subscribe via email
Hi, I have recently very recently subscribed to CSVI Pro, read the tutorials, checked the troubleshooting, but I keep ending with the same result: During export (virtuemart, product export) only one line/item is being downloaded. com_csvi.log.66.zip CSVI_Example VirtueMart Product Export_17-07-2019_20.38.csv

I have attached both the debug file and the downloaded csv.

Can you please help?

Thank you!
Accepted Answer Pending Moderation
Hello,
There is nothing wrong i could see from your debug log. First thing is to check the database type set, to do that go to System -> Global Configuration -> Server, is it set to MySQLi? If not, enable the MySQLi option. If MySQLi option is set and you still have problem with your export then If you know how to do it, go to your site database using phpMyAdmin, select the database and run the below query by pasting it on SQL tab. How many records you see?


SELECT `jos__virtuemart_products`.`virtuemart_product_id`,
`jos_virtuemart_products`.`product_parent_id`,
`product_sku`,
`jos_virtuemart_product_prices`.`product_price`,
`jos_virtuemart_product_prices`.`virtuemart_shoppergroup_id`,
`jos_virtuemart_currencies`.`currency_code_3`,
`jos_virtuemart_products`.`virtuemart_product_id` AS `main_product_id`,
`jos_virtuemart_product_categories`.`virtuemart_category_id`,
`jos_virtuemart_products`.`published`,
`product_in_stock`
FROM `jos_virtuemart_products`
LEFT JOIN `jos_virtuemart_product_prices` ON `jos_virtuemart_products`.`virtuemart_product_id` = `jos_virtuemart_product_prices`.`virtuemart_product_id`
LEFT JOIN `jos_virtuemart_product_manufacturers` ON `jos_virtuemart_products`.`virtuemart_product_id` = `jos_virtuemart_product_manufacturers`.`virtuemart_product_id`
LEFT JOIN `jos_virtuemart_manufacturers` ON `jos_virtuemart_product_manufacturers`.`virtuemart_manufacturer_id` = `jos_virtuemart_manufacturers`.`virtuemart_manufacturer_id`
LEFT JOIN `jos_virtuemart_product_categories` ON `jos_virtuemart_products`.`virtuemart_product_id` = `jos_virtuemart_product_categories`.`virtuemart_product_id`
LEFT JOIN `jos_virtuemart_currencies` ON `jos_virtuemart_currencies`.`virtuemart_currency_id` = `jos_virtuemart_product_prices`.`product_currency`
LEFT JOIN `jos_virtuemart_product_shoppergroups` ON `jos_virtuemart_product_shoppergroups`.`virtuemart_product_id` = `jos_virtuemart_products`.`virtuemart_product_id`
GROUP BY jos_virtuemart_products.virtuemart_product_id
Kind regards,

Tharuna

=========================
If you use CSVI, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 1
Accepted Answer Pending Moderation
Hi, MySQLi is enabled.
The SQL query has returned the following error:
#1054 - Unknown column 'jos__virtuemart_products.virtuemart_product_id' in 'field list'
which I find very strange, since the column is present.
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 2
Accepted Answer Pending Moderation
Hello,
The query is wrong with that particular field, the table should be jos_virtuemart_products instead of jos__virtuemart_products(there are two _ after jos). Can you run the below corrected one and see how many records you get?

SELECT `jos_virtuemart_products`.`virtuemart_product_id`,
`jos_virtuemart_products`.`product_parent_id`,
`product_sku`,
`jos_virtuemart_product_prices`.`product_price`,
`jos_virtuemart_product_prices`.`virtuemart_shoppergroup_id`,
`jos_virtuemart_currencies`.`currency_code_3`,
`jos_virtuemart_products`.`virtuemart_product_id` AS `main_product_id`,
`jos_virtuemart_product_categories`.`virtuemart_category_id`,
`jos_virtuemart_products`.`published`,
`product_in_stock`
FROM `jos_virtuemart_products`
LEFT JOIN `jos_virtuemart_product_prices` ON `jos_virtuemart_products`.`virtuemart_product_id` = `jos_virtuemart_product_prices`.`virtuemart_product_id`
LEFT JOIN `jos_virtuemart_product_manufacturers` ON `jos_virtuemart_products`.`virtuemart_product_id` = `jos_virtuemart_product_manufacturers`.`virtuemart_product_id`
LEFT JOIN `jos_virtuemart_manufacturers` ON `jos_virtuemart_product_manufacturers`.`virtuemart_manufacturer_id` = `jos_virtuemart_manufacturers`.`virtuemart_manufacturer_id`
LEFT JOIN `jos_virtuemart_product_categories` ON `jos_virtuemart_products`.`virtuemart_product_id` = `jos_virtuemart_product_categories`.`virtuemart_product_id`
LEFT JOIN `jos_virtuemart_currencies` ON `jos_virtuemart_currencies`.`virtuemart_currency_id` = `jos_virtuemart_product_prices`.`product_currency`
LEFT JOIN `jos_virtuemart_product_shoppergroups` ON `jos_virtuemart_product_shoppergroups`.`virtuemart_product_id` = `jos_virtuemart_products`.`virtuemart_product_id`
GROUP BY jos_virtuemart_products.virtuemart_product_id
Kind regards,

Tharuna

=========================
If you use CSVI, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 3
Accepted Answer Pending Moderation
Thank you, the query is correct now, I get 4755 records, which is the total of records.
Did you identify where the problem resides?
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 4
Accepted Answer Pending Moderation
Hello,
Thank you, the query is correct now, I get 4755 records, which is the total of records.

That query was taken from your debug log and it confirms that CSVI query is fetching all records.

Did you identify where the problem resides?

We need to find out why you are seeing this one record on export when the query is giving 4755 records. There could be a possibility that you have some errors on export and may be your Error reporting is set to None so you don't see them. Can you Go to System -> Global Configuration -> Server -> Error Reporting and set this to System default or Development and check?

We had someone having this issue previously and you can see the discussion on the issue. Check if it helps.
Kind regards,

Tharuna

=========================
If you use CSVI, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 5
Accepted Answer Pending Moderation
I have checked the error reporting, nothing new.
I have also read the previous discussion on the same issue, and it seems that the solution is a clean install, which I cannot perform right now.
Last, I have also passed similar export queries to phpmyadmin through SQL code, and they work.

To test again, I have created a new template from scratch, for manufacturers.
From what I see from the debug files, it keeps looking for a specific record (virtuemart_manufacturer_id = 13 in this case) and not the total number of records.
The same applies for the other debugging files I tested, the template keeps looking for a specific record, and this is maybe why only one record returns.

Any other suggestions?
Attachments (2)
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 6
Accepted Answer Pending Moderation
Hello,
I have also read the previous discussion on the same issue, and it seems that the solution is a clean install, which I cannot perform right now.

We recommend to check with clean install and on a different server so we can track if it is any extension conflicting with CSVI or could be the problem of server database settings.

Last, I have also passed similar export queries to phpmyadmin through SQL code, and they work.

With code CSVI uses Joomla to process the queries, it is possible that the database connection is lost after the export of one record. Running query on PhpMyAdmin does not involve any connection and so it works.

To test again, I have created a new template from scratch, for manufacturers.
From what I see from the debug files, it keeps looking for a specific record (virtuemart_manufacturer_id = 13 in this case) and not the total number of records.
The same applies for the other debugging files I tested, the template keeps looking for a specific record, and this is maybe why only one record returns.

With export we run the main query first and collect all the records. We then read each record and collect the images and other needed details of that record. The main query from your debug log is pasted below. Since you are getting only one record and that record is for manufacturer with id 13, you are seeing queries related to virtuemart_manufacturer_id = 13 following the main query. This is not the reason for seeing one record in export. If you run the main query below in PhpMyAdmin you should see more records.

SELECT `created_by`,
`created_on`,
`jos_virtuemart_manufacturers`.`virtuemart_manufacturer_id`,
`jos_virtuemart_manufacturer_medias`.`virtuemart_media_id`,
`jos_virtuemart_manufacturers`.`virtuemart_manufacturercategories_id`,
`mf_desc`,
`mf_email`,
`mf_name`,
`mf_url`,
`modified_by`,
`modified_on`,
`slug`
FROM `jos_virtuemart_manufacturers`
LEFT JOIN `jos_virtuemart_manufacturers_en_gb` ON `jos_virtuemart_manufacturers_en_gb`.`virtuemart_manufacturer_id` = `jos_virtuemart_manufacturers`.`virtuemart_manufacturer_id`
LEFT JOIN `jos_virtuemart_manufacturer_medias` ON `jos_virtuemart_manufacturer_medias`.`virtuemart_manufacturer_id` = `jos_virtuemart_manufacturers`.`virtuemart_manufacturer_id`
Kind regards,

Tharuna

=========================
If you use CSVI, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 7
Accepted Answer Pending Moderation
Hello,
Can you try to do an export not related to VirtueMart like Joomla Users export with only 2 fields email and name? Check and tell us if you still get only one record on export.
Kind regards,

Tharuna

=========================
If you use CSVI, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 8
Accepted Answer Pending Moderation
Checked, I still get only one record/user, but I have 3 users.
The SQL query in phpmyadmin is still working fine, is returning the 3 users.
The debug and file are attached.
Attachments (2)
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 9
Accepted Answer Pending Moderation
Hello,
Then may be it is good to check with a clean install of Joomla and CSVI. You can setup it as a test site locally using WAMP/XAMPP and see if export works.
Kind regards,

Tharuna

=========================
If you use CSVI, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 10
Accepted Answer Pending Moderation
Hello,
Can you send me an email or PM your site administrator login and FTP details? I will check your site and see if i can find anything. You can email me at tharuna@csvimproved.com.
Kind regards,

Tharuna

=========================
If you use CSVI, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 11
Accepted Answer Pending Moderation
Hi, I have done a clean install of joomla , virtuemart, csvi to a subdomain and everything works ok.
Now the main question remains how to export the virtuemart products from the main domain since it seems there are errors in the database and csvi is not working properly.
I will let you know about the admin access.

Thank you again !
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 12
Accepted Answer Pending Moderation
Hello,
Now the main question remains how to export the virtuemart products from the main domain since it seems there are errors in the database and csvi is not working properly.

What are the errors with your database? Are these related to CSVI?
Kind regards,

Tharuna

=========================
If you use CSVI, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 13
  • Page :
  • 1


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!