1. NIROtek
  2. RO CSVI
  3. Thursday, 24 August 2017
  4.  Subscribe via email
I get an error "500 Internal Server" when exporting Virtuemart products. With 50 products everything works, but with with very many products comes the error.

Joomla 3.7.0
PHP 7.0.21
CSVI Pro 7.1.0

On the same server I have a Joomla 3.4.1 with CSVI Pro 6.3.0 and PHP version 5.6.0. Since everything runs smoothly, even with very many products.


(Sorry my english ist not so good.)
Accepted Answer Pending Moderation
Hello,

Did you check the article 500 Internal Server Error? You will need to check the error log for what the real error is. Once we have the real error we can see what is going on.

(Sorry my english ist not so good.)
No problem, your English is good enough :)
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 1
Accepted Answer Pending Moderation
Yes, Content Encoding error I have looked, helps me but unfortunately not.

I uploaded the log file: com_csvi.log.74.zip
Attachments (1)
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 2
Accepted Answer Pending Moderation
Hello,

Thank you for the log. I will check it and see what I can find. Can you post me the exact error you find in the server log?
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 3
Accepted Answer Pending Moderation
Server log file, but I can not find an error.

u_ex170824.zip

In the error.php of Joomla is also nothing.
Attachments (1)
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 4
Accepted Answer Pending Moderation
Hello,

If you get an error on the server it should be written in the server error log. I am not your system administrator so I don't know how the system is configured. Your hosting company should be able to tell you what the exact error is. The log you posted is only the access log by the looks of it.
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 5
Accepted Answer Pending Moderation
I have a lot of 500 errors as well with latest release. It has all to do with the different use of SEF in the latest CSVI Pro releases.
If you switch of SEF, it runs very fast, even with 10000 products. But if you export with SEF you will see a lot of 500 errors.
You can try Maintenance and use refresh SEF cache.
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 6
Accepted Answer Pending Moderation
The Error from the Windows IIS is "2017-08-24 19:06:22 2001:8d8:938:c700::97:17f3 GET /administrator/index.php option=com_csvi&task=exports.export&format=json&runId=81&_=1503601493472 443 - 2003:dd:3e9:6100:adae:118d:8804:ec73 Mozilla/5.0+(iPad;+CPU+OS+10_3_1+like+Mac+OS+X)+AppleWebKit/603.1.30+(KHTML,+like+Gecko)+Version/10.0+Mobile/14E304+Safari/602.1 https://www.cgahrens.de/administrator/index.php?option=com_csvi&view=export 500 0 258 83760".
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 7
Accepted Answer Pending Moderation
True, without SEF it runs. Thank you. But the real solution is not.
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 8
Accepted Answer Pending Moderation
Hello,

The Error from the Windows IIS
That is not an error. It is the access log entry that throws the error but it is not an error message.

If you switch of SEF, it runs very fast, even with 10000 products.
SEF always has been a headache because it requires quite a lot of resources as the URL needs to be build.

True, without SEF it runs. Thank you. But the real solution is not.
Indeed, that is not a solution. That is why CSVI stores SEF URLs in a database table so it can be referenced faster. To populate the database you can run the Maintenance task VirtueMart -> Refresh SEF URLs. If a SEF URL is not in the database it will call your website for the correct SEF URL. If you have 10000 products you get 10000 requests to your website. That may very well be the cause of your 500 error.
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 9
Accepted Answer Pending Moderation
Unfortunately also the Refresh SEF URLs does not help.

I have to look where I can get a more error details from the Windows server.
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 10
Accepted Answer Pending Moderation
Hello,

Unfortunately also the Refresh SEF URLs does not help.
What issue do you have when refreshing the URLs using the Maintenance option?

Please install the patch I have provided in this thread as it will solve issues with multiple languages and SEF URLs.

When running the export make sure you have set the Empty SEF cache option to No.
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 11
Accepted Answer Pending Moderation
A refresh of the URLs works without patch.

If I install the patch, I get an error while refreshing the URLs: "Operation timed out after 5000 milliseconds with 0 bytes received"

When I export I still get the 500 Internal Server Error, even after a refresh of the URLs and Empty SEF cache option to No.
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 12
Accepted Answer Pending Moderation
Hello,

A refresh of the URLs works without patch.

If I install the patch, I get an error
That doesn't make much sense because the only change is that the URL is stored with the language in the URL. The only thing that seems consistent is that the server you use can't handle the requests. Without the real error of what is behind the 500 error, it is like searching for a needle in a haystack.

Operation timed out after 5000 milliseconds with 0 bytes received
What timeout do you have on the server? This message would mean that you have a timeout of 5 seconds, that is very very little. Usual is 30 seconds.

One thing you can try is to open the file plugins/csviaddon/virtuemart/com_virtuemart/model/maintenance.php and on line 1576 or around there where it says
if ($count > 500)
change the 500 to 50. Perhaps that will go better for you.
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 13
Accepted Answer Pending Moderation
Timeout ist 120 Seconds.

I think with an Apache server it would be easier. I do not find out where I find a better error message with IIS. I'll get back to you as soon as I know more.
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 14
Accepted Answer Pending Moderation
Hello,

Apache servers are usually more stable but I guess it also depends on how the person has set it up ;) As you can see in the other thread, the other user has no issues with the SEF URLs anymore. Without the log it is indeed hard to find out what is going on.
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 15
Accepted Answer Pending Moderation
Unbelievable, but I have apparently found the problem.

At FastCGI, the timeout was set to (activity timeout) 90 and (request timeout) 60 and MaxRequest to 200. I do not know why, with other versions the values ​​are higher. These values ​​I have now increased so far that the export works.
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 16
Accepted Answer Pending Moderation
Hello,

Congratulations and thank you for reporting back your solution. These are Apache settings correct?
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 17
Accepted Answer Pending Moderation
These are Apache settings correct?


Sorry, dont understand what you mean. I have no apache server at the page, it is an IIS server.
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 18
Accepted Answer Pending Moderation
:)

I forgot you are running IIS. Where did you change these settings?
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 19
Accepted Answer Pending Moderation
1.png
2.png
Attachments (2)
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 20
  • Page :
  • 1
  • 2


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!