1. wicko
  2. RO CSVI
  3. Thursday, 05 May 2016
  4.  Subscribe via email
I have tried to import a list of over 100 users into my site.
I have used a file with the following columns
name,username,email,usergroup_name,password,activation,
when I import I see all the users have been added fine but they are not active. When I try to activate I get the following error message.
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 SQL=UPDATE IGNORE `#__jnews_subscribers` SET `name` = 'Devin McDonnell' , `email` = 'email@address.com' , `receive_html` = 1 , `confirmed` = 1 , `timezone` = '00:00:00' , `language_iso` = 'eng' , `blacklist` = 0 WHERE `id` =
jnews is a newsletter system which I have already imported the names and emails to.
I need to make these users activated.

How can I activate them?

Wicko
Accepted Answer Pending Moderation
Hello Wicko,
I have tried to import a list of over 100 users into my site.
I have used a file with the following columns
name,username,email,usergroup_name,password,activation,
when I import I see all the users have been added fine but they are not active. When I try to activate I get the following error message.
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 SQL=UPDATE IGNORE `#__jnews_subscribers` SET `name` = 'Devin McDonnell' , `email` = 'email@address.com' , `receive_html` = 1 , `confirmed` = 1 , `timezone` = '00:00:00' , `language_iso` = 'eng' , `blacklist` = 0 WHERE `id` =
jnews is a newsletter system which I have already imported the names and emails to.


This extension is not something which we support but still i see that the id value is missing in the query and so you are seeing this error. You need to find out why the id is missing in there.

I need to make these users activated.

How can I activate them?


If you are looking for activating users in Joomla users table, you can create a import file with email, usergroup_name, activation and block fields where you set the user email and group name to be activated as these are the required fields and in block field value to 0, activation field should be empty. After doing the import if you still have issue, post the debug log and we will have a look at it.
Kind regards,

Tharuna

=========================
If you use CSVI, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 1
Accepted Answer Pending Moderation
Added the block field to mt csv and imported again. No errors on import but still got this error.
Save failed with the following error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 SQL=UPDATE IGNORE `#__jnews_subscribers` SET `name` = 'Bob Broadwell' , `email` = 'bbroadwell@essendant.com' , `receive_html` = 1 , `confirmed` = 1 , `timezone` = '00:00:00' , `language_iso` = 'eng' , `blacklist` = 0 WHERE `id` =
My users are not activated.
Normally I would just add a user and the jnew would get automatically added.

Wicko
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 2
Accepted Answer Pending Moderation
Hello Wicko,
Can you share a screenshot on where you are seeing this error? As i said earlier we dont support this extension, since you are saying import went fine this should be something related to jnews extension.
Kind regards,

Tharuna

=========================
If you use CSVI, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 3
Accepted Answer Pending Moderation
Here are a few screen shots where I see the error.

First here is the new user added in the joomla user field. ahess@essendant.com
http://awesomescreenshot.com/08b5ukpd5e
You can see they are not active.
If I open the user then try to resave then I see the error here.
http://awesomescreenshot.com/07f5ukpw7c
Also if I try to press activated I get the same error.
http://awesomescreenshot.com/08b5ukqe0a
I can see that now the activated icon is ticked but I have to do this 1 by 1 as if I try to select all with this state and then set activated in the top then I get this error and now are activated.

I have also posted this error on the Joobi ticket area as they produce jNews.

regards

Wicko
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 4
Accepted Answer Pending Moderation
Hello Wicko,
Your screenshots confirm that it is not a CSVI error, this is something which jnews extension developers can help you with. If you have any problem with CSVI import we are here to help you.
Kind regards,

Tharuna

=========================
If you use CSVI, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 5
Accepted Answer Pending Moderation
Ok thank you for your quick replies.
I will see what Joobi come back with and post any news here.

thank you

Wicko
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 6
  • Page :
  • 1


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!