1. GabrielB
  2. RO CSVI
  3. Wednesday, 30 December 2015
  4.  Subscribe via email
Hi,
I created new fields in the data base. Directly in the phpadmin of the site.
Then I tried to import with a template created for me, where I added the new fields created.
When I imported the csv file, I had a good results in the preview. The preview showed all fields with your details.
But when I clicked in start import, the system gave me an error.
I don't know why the system not took the file if in the preview could see all details.
I send the error screen and the complete text.
What 's the problem with the db virtuemart if the fields are created there? and the cvsi found all when I choosed them while I created the template?

Thanks, sorry my Enghish that isnt very good.... You speak Spanish?
Accepted Answer Pending Moderation
Hello Gabriel,
I created new fields in the data base. Directly in the phpadmin of the site.

Can you tell me to which tables fields were added?

Then I tried to import with a template created for me, where I added the new fields created.
When I imported the csv file, I had a good results in the preview. The preview showed all fields with your details.

Preview is just a view of how CSVI sees your file and it has nothing to do with how data is imported.

But when I clicked in start import, the system gave me an error.
I don't know why the system not took the file if in the preview could see all details.
I send the error screen and the complete text.
What 's the problem with the db virtuemart if the fields are created there? and the cvsi found all when I choosed them while I created the template?


modified_on field is a standard field in virtuemart_products table. The error says that this field is in missing in the table and so the query is not able to process it. Can you confirm is you can see "modified_on" field in virtuemart_products table?
Kind regards,

Tharuna

=========================
If you use CSVI, please post a rating and a review at the Joomla! Extension Directory
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 1
Accepted Answer Pending Moderation
Hi, I will answer you questiones:
-Can you tell me to which tables fields were added?

I created two new fields:
product_aplicacion
product_modelo

I send you screem phpadmin

I seen that is missing several fields in the table, so I did tried with another template again. I created that new fields and importated cvs file.
The system not gave me nothing error. I sent the log. But I can't see the new fields in the details of the products that I added in the new fields. I send you the php with code for you can see if there are any error.

I did anything bad? or are right the steps?

Where can the problem be now?
Can you helpme please?
Attachments (4)
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 2
Accepted Answer Pending Moderation
Hello Gabriel,

I see how you created the tables, did you tell CSVI you created these tables? If not, go to Available Fields and click on the Update button so CSVI knows these fields exist.

Before you run the import, you can check the Preview screen that CSVI shows. If you see the fields there, they will be imported, if you don't see them, they will not be imported.

Let me know how it goes.
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 3
Accepted Answer Pending Moderation
Hi Rolandd,
I send you screen the preview. I did update available files before import again the csv file.
The details of the products show very good, but the new fields dont appear.
So the importation was done very good but de new fields arent, althought in the preview there was.
I modified the code default.php that show the detalis of the products, according to the tuttors webempresa, tutorial the joomla said me. I send you all screen for you can see.
What can the problem be, that the new fields dont appear in the details sreen products?

Sorry for my little English...
Attachments (6)
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 4
Accepted Answer Pending Moderation
Hello Gabriel,

Looking at the debug log all is working fine. See this query:
UPDATE `w47fa_virtuemart_products` SET `virtuemart_product_id`='17',`virtuemart_vendor_id`='1',`product_parent_id`='0',`product_aplicacion`='VOLKSWAGEN-FORD',`product_modelo`='17220-17310-18310',`product_weight`='0.0000',`product_weight_uom`='KG',`product_length`='0.0000',`product_width`='0.0000',`product_height`='0.0000',`product_lwh_uom`='M',`product_url`='',`product_in_stock`='0',`product_ordered`='0',`low_stock_notification`='0',`product_available_date`='0000-00-00 00:00:00',`product_availability`='',`product_special`='0',`product_sales`='0',`product_unit`='KG',`product_packaging`='0.0000',`product_params`='min_order_level=\"0\"|max_order_level=\"0\"|step_order_level=\"\"|product_box=\"0\"|',`hits`='0',`intnotes`='',`metarobot`='INYECTOR',`metaauthor`='',`layout`='0',`published`='1',`pordering`='0',`created_on`='2015-12-28 18:30:31',`created_by`='42',`modified_on`='2016-01-05 16:26:00',`modified_by`='42',`locked_on`='0000-00-00 00:00:00',`locked_by`='0' WHERE `product_sku`='CU6N4'
you will see that product_aplicacion and product_modelo has been stored in the database by CSVI.

What can the problem be, that the new fields dont appear in the details sreen products?
You are now at the point where you need to look at VirtueMart to get the data out of the database. I cannot give you VirtueMart support. So you will need to check if the data is available in the file where you made the changes.
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 5
Accepted Answer Pending Moderation
Thank you for all Ronald!
  1. more than a month ago
  2. RO CSVI
  3. # 6
  • Page :
  • 1


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!